Sant Just Desvern

La primavera Sant Just altera

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern.

“La Primavera, Sant Just Altera” és el lema triat per les dues associacions comercials del municipi (Desvern Comerç i Dona i Empresa), conjuntament amb l’Ajuntament, per desenvolupar uns mesos d’abril i maig carregats d’activitats i propostes. Els establiments associats a les dues entitats estan dinamitzant els aparadors de les botigues amb un concurs primaveral i el diumenge 7 de maig el comerç mostrarà tota la seva força i vitalitat en una festa comercial al parc Maragall.

El repte no acaba aquí ja que per primera vegada més de 20 establiments de restauració de Sant Just s’han aplegat en una iniciativa d’èxit comarcal, anomenada QuintoTapa. Cada establiment dissenyarà dues tapes gastronòmiques i tant la població del poble com la de la resta de la comarca podran fer tot un recorregut pels establiments comercials i triar quina és la millor elaborada. A altres pobles com Sant Boi o el Prat aquesta iniciativa ha dinamitzat els establiments; ha atret nou públic i ha elevat la qualitat de la seva oferta gastronòmica.

El fet que tants establiments comercials, bars i restaurants sumin la seva força al voltant d’aquestes iniciatives vol dir que Sant Just té molt potencial. Podem veure com hi ha locals buits i establiments històrics que tanquen les portes, però les persones que estan al capdavant dels negocis actuals tenen moltes ganes de créixer i incrementar el nombre de clients i de vendes.

L’Ajuntament està al seu costat i busca aquelles iniciatives que poden ser d’utilitat per la dinamització comercial. Finançar activitats de promoció comercial, impulsar la contractació local a través de la borsa de treball municipal, actualitzar i difondre el directori local d’establiments o bé facilitar la cita prèvia amb tècnics d’urbanisme i altres serveis municipals són accions que ja estem fent. Hem de ser més àgils, més eficients i articular un bon Pla Comercial que fixi el full de ruta del futur i això hem de treballar a l’equip de govern.

La Primavera, el Comerç altera però també veureu aquests dies com s’alteren els Parcs amb activitats infantils; l’Esport amb el Territori Special; la Solidaritat envers les persones refugiades amb la Festa de la Pau i la Cultura amb Sant Jordi. A gaudir-ne!