Sant Just Desvern

Comunicat de l’agrupació del PSC Sant Just Desvern en relació a la situació política actual

  • Actualitzat:
  • Creat:

L’agrupació del PSC de Sant Just Desvern, reunida en assemblea, manifesta:

Fem una crida al diàleg i a la negociació política entre els màxims responsables dels dos governs. Ni la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) ni l’aplicació de l’article 155 de la Constitució són la solució. Volem pau i diàleg, dins del marc democràtic. Si s’anuncia la DUI o s’aplica l’article 155, Carles Puigdemont i Mariano Rajoy quedarien incapacitats per recuperar els ponts de diàleg entre els dos governs.

Rebutgem amb contundència qualsevol mesura policial desproporcionada contra la població catalana. El respecte als drets humans i a la llibertat d’expressió ha de prevaldre, així com el compliment de les lleis vigents. Redissenyem un nou marc legal, via Estatut i Constitució, que permetin el reconeixement de Catalunya com a nació.

El PP ha demostrat que no està capacitat per liderar una Espanya plurinacional. L’ús de la via judicial com a única resposta al conflicte polític i institucional és un error. Es requereix un nou interlocutor a la Moncloa, i demanem al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que presenti una moció de censura contra en Rajoy i que busqui el màxim nombre de suports possibles per regenerar el sistema polític i judicial. Així mateix, demanem la màxima celeritat en els treballs de la comissió del Congrés dels Diputats per a la avaluació i modernització del model territorial.

El PSC de Sant Just Desvern sempre s’ha posicionat a favor d’un referèndum pactat i acordat amb l’Estat Espanyol i reconegut per la comunitat internacional, com ho demostra l’adhesió al Pacte Nacional per Referèndum.